Devimsel, bir ileri teknoloji şirketidir. Elektrikli ve hibrit araç alt sistemleri, mekatronik sistemler ve enerji modülleri üretmekte; enerji ve otomotiv sektörlerinde araştırma ve geliştirme projeleri gerçekleştirmekte ve yenilikçi ürünler ortaya çıkarmaktadır. Kamu ve özel sektörün, ilgili alanlardaki Ar-Ge ve Ür-Ge projelerinde alt yüklenici olarak görev almaktadır. Devimsel, ürettiği ürünleri doğrudan veya çözüm ortakları aracılığıyla müşteri kurumlara sunmaktadır. Üretim ve satış dışında, danışmanlık, projelendirme ve montaj süreçleri de şirketimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.
Devimsel, hedef sektörler olan otomotiv ve enerji sistemleri için 'yenilikçi fikirler ortaya koymak ve bu fikirleri ürünleştirerek katma değer üretmek' felsefesini benimsemiş yerleşik bir Ar-Ge kültürüne sahiptir.
2010 yılında şahıs işletmesi olarak Ersin Arslan tarafından Kocaeli / Derince'de kurulmuştur.
2011 yılında otomotiv alanında ERB adlı proje için T.C. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın desteği alınmış ve Devimsel Ersin Arslan - Cemil Arslan ortaklığında sermaye şirketine dönüşmüştür.
2012 ikinci çeyreğinde Devimsel'in ilk projesi ERB başarıyla tamamlanmıştır. İlk HEV (Hibrit) dönüşümü için kit üretimi ve montajı gerçekleştirilmiştir.
2013 yılında A123 Systems firması ile Devimsel'in batarya paketlerinde kullanılacak lityum hücreler için işbirliği yapılmıştır. Devimsel'in ilk BEV dönüşüm kiti üretilmiş, Daihatsu Cuore model bir otomobilin BEV dönüşümü yapılarak kampüs içi ulaşım amacıyla satışı gerçekleştirilmiştir.
2014 yılında Devimsel ilk özgün Lityum Batarya Yönetim Sistemini geliştirmiştir. Bu yıl içinde endüstriyel yağmur sensörü, enerji verimliliği yarışları için yüksek verimli düşük güçlü BEV kiti ve ilk özgün Araç Kontrol Sistemi (VCU) geliştirilmiştir.
2016 yılında TÜBİTAK tarafından geliştirilen Yerli Elektrikli Araç için yerli alt sistemler tasarımı ve üretimi projesinde; Batarya modül tedariği, batarya paketinin üretimi ve BMS tasarımı - üretiminde Devimsel görevler almıştır. Proje 2017 yılında başarılı bir şekilde teslim edilmiştir.
2018 yılında İETT için Türkiye'nin ilk Otonom Minibüsü İETT & Devimsel & Galatasaray Üniversitesi işbirliği ile geliştirilmiştir. Projenin FAZ2 aşamasında müşteri kurum tarafından konmuş olan tüm operasyonel hedeflere ulaşılmıştır.
2019 yılında İETT Otonom Minibüsü testlerden gelen geridönüşlere göre FAZ3 seviyesine yükseltilmiştir. Antarktika Bilim Seferleri kapsamında bir enerji istasyonu Devimsel tarafından üretilmiş ve Antarktika'ya kurulumu bilim seferi ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir.
2020 yılında Türkiye'nin volumetrik ve gravimetrik olarak en yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya paketi ve en küçük BMS sistemi TÜBİTAK RUTE için yerli olarak geliştirilmiştir. Ürün seti 2021 yılında İGDAŞ Boru içi Denetleme Robotu projesinde kullanılmıştır. Bir yurt dışı şirketi için çok yüksek verimli 12VDC ile çalışan yat kliması kontrol elektronik setinin Ar-Ge ve Ür-Ge süreçleri gerçekleştirilmiştir. Ürün talebe bağlı lotlar halinde çoklu üretime girmiştir.
2021 yılında ilk TEYDEB 1507 projemiz başarıyla tamamlanmış ve BMS Lite ürünü satışa çıkmıştır. Aynı yıl otomotiv ve mikro mobilite sistemleri için DC-DC dönüştürücü ürün ailesinin geliştirme süreçleri öz kaynaklarla başlamıştır. Devimsel & E2DAS işbirliği ile alınan T.H.Y. Kabin Eğitim Simülatörlerinin elektrik, elektronik ve yazılım sistemlerinin tasarımı ürertimi işi için TCI'a nihai teslim gerçekleştirilmiştir.
2022 yılında Nuh Çimento & ABB işbirliği ile gerçekleştirilen Kaya Kamyonu Elektrik Dönüşüm işi için BCM alt yapısının geliştirilmesi kapsamında 1 görev paketi Devimsel'e verilmiştir. Özgörkey Holding tarafından geliştirilmesi talep edilen Land Rover S3 ve Land Rover Defender retrofit elektrik dönüşüm kitleri için görev Devimsel'e verilmiştir. Antarktika için yeni bir enerji sistemi üretilmiş ve TÜBİTAK KARE'ye teslim edilmiştir.
2023 yılında Nuh Çimento & ABB işbirliği ile gerçekleştirilen Kaya Kamyonu Elektrik Dönüşüm işi için 4 görev paketi daha Devimsel'e verilmiştir. Tüm görevler başarıyla tamamlanmış olup yıl sonunda Kaya Kamyonunun devreye alma süreci gerçekleşmiştir.
2024 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi 1001 projesinde paydaş şirket olarak görev alınmıştır ve kutup bölgesine bir Lityum Batarya Paketi gönderilerek döngü testine alınmıştır. Bu çalışmadan elde edilecek verilerle kutup bölgesindeki Rover araçlar ve Ay görevlerinde kullanılacak batarya paketleri için nasıl yapılır bilgisinin elde edilmesi hedeflenmektedir.
Devimsel;
yenilikçi ve üretken bir şirkettir.
"Devimsel" Ne Anlama Geliyor?
Şirket adı “Devimsel” İngilizce “Dynamic / Kinetic” sözcüklerinin Türkçe karşılığıdır. Devimsel, sürekli devinim durumunda olan ve devinimi kendi özüne bağlı olan anlamına gelmektedir. Felsefik olarak, devinimi yalnızca fizik kanunlarına bağlı olmayan, aynı zamanda etkin bir gücü, bir amacı da içeren anlamını taşımaktadır.
Devimsel Logosu
Devimsel logosu hareket halindeki bir bumerangdan ilham alınarak tasarlanmıştır. Bu görsel devinimi, hızı, değeri korumayı ve sürekliliği simgelemektedir.
Devimsel, Otomotiv ve Enerji sektörlerinde sistem tasarımı ve üretimi yapan bir ileri teknoloji şirketidir.
Devimsel, Elektrikli ve hibrit araç alt sistemleri, mekatronik sistemler ve enerji modülleri üretmekte; enerji ve otomotiv sektörlerinde araştırma ve geliştirme projeleri gerçekleştirmekte ve yenilikçi ürünler ortaya çıkarmaktadır.